Puntentelling & Jury

De puntentelling:

De jury wordt door Oerrock aangesteld. Om belangenverstrengeling uit te sluiten zullen er in de jury geen bestuurs- en/of commissieleden van Oerrock plaatsnemen. Met andere woorden: de Stichting Oerrock heeft geen enkele bemoeienis met de jurering. Zowel bij de voorrondes als de finale bestaat de jury uit drie of vier personen. De winnaars van alle drie de voorrondes zijn direct geplaatst voor de finale. De vierde finalist is de beste nummer twee van de voorrondes, die als “wildcard” door de jury aan de finale wordt toegevoegd. De onderdelen waarop wordt beoordeeld zijn de volgende:

Onderdeel A, Presentatie (50 % van de totaalscore).

A1: Originaliteit;
A2: Interactie publiek;
A3: Live presentatie;
A4: Inzet..

Onderdeel B, Muzikaliteit (50 % van de totaalscore)

B1: Samenspel;
B2: Instrumentbeheersing;
B3: Stembeheersing.

De jury:

naamloos.jpg

Iroon Knipping (juryvoorzitter)

Is al meer dan 35jr actief in de muziek - en jawel geboren in de Haagse Beatstad - voornamelijk als bassist in allerlei bands, laatste band de bekende rockband www.rosierocks.eu, en nu dus ook actief in Fryslânse muziekscene! Zo speelde hij o.a. diverse malen op het Oerrock festival met zijn Stevie Ray Vaughan tributeband. Naast muzikant is Iroon al jaren actief als de juryvoorzitter van de Oerrock Play-Offs.

Skaevver (1).jpg

Gert Scheffer (plv. juryvoorzitter)

Deze gitarist/zanger/componist is al jaren lang een zeer gewaardeerd jurylid en (plv) juryvoorzitter, en zorgt altijd voor vakkundig opgestelde juryrapporten. Momenteel is Gert bezig met zijn nieuwe band Skaevver. In deze band is hij zonder meer het muzikaal genie. Zonder Scheffer geen SKÆVVER! Met deze band speelde Gert in 2016 op het Oerrock festival. Maar velen kennen hem nog uit de legendarische band Bricquebec.

Eric Leenes

Eric2.jpg

Eric groeide op met een fascinatie voor de gitaar. Vanaf zijn middelbare schoolperiode vindt hij eind jaren 90 de weg naar het podium door te spelen in verschillende bands. Daarna wordt er serieus gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze inspirerende omgeving stimuleert hem om zich in verschillende stijlen als gitarist en componist/producent te ontwikkelen. Later tourt Eric met bands als Groove Department (2x winnaar Oerrock PlayOffs!!), Rodejo, Aphranova en Kinda Black door Nederland en het buitenland. Zo spelen ze op de kleinste podia tot in Paradiso, 013, Vredenburg, Carré, Mecc. Langere tours vinden plaats in Frankrijk, Duitsland, Aruba, Bonaire, Spanje, Suriname en Curaçao. Naast freelance musicus is Eric ook zeer actief in het lesgeven als gitaardocent en bandcoach bij oa. Gitaarinstituut Friesland. In 2009 komt hij met Oerrock in aanraking nadat hij in 2009 de playoffs wint en mag openen voor Blof. In 2013 komen ze met deze band terug om op het festival te spelen naast Guus Meeuwis, Kensington en Miss Montreal. Eric is naast de presentator van het 3 daagse Oerrock festival ook al jaren een vast jurylid voor de playoffs. http://www.ericleenes.nl/

Marieke Homan

Marieke.jpg

Al op 7-jarige leeftijd ontdekte Marieke haar muzikale talent. Ze startte met pianolessen, groeide door naar het conservatorium (als 11-jarige) en ontdekte uiteindelijk op haar 17e haar zangtalent... Sindsdien zijn tal van bands de revue gepasseerd, variërend van soul/funk/disco tot jazz/blues en snoeiharde rock (2Funky4You, Souled Out, Little Sister, Conine (finalist Oerrock Play-Offs 2012), Royal Scum etc. Of het nu gaat om een klein acoustisch lied of een keiharde rockbruller, ze vult de ruimte met een onmetelijke hoeveelheid passie en echtheid waarbij geen feesttent haar te groot is...  Zo stond ze in 2012 én in 2013 o.a. ook op de hoofdbühne van OerRock. Marieke is al jaren een vast jurylid.

FotoBioOerrock.jpg

Pieter Bakker

Al vanaf z’n 2e levensjaar zingend (en soms dansend) door het leven. 2 jaar AMV-lessen (blokfluit)gevolgd en vervolgens als vervolginstrument gekozen voor de trompet. Slechts 3 lessen volgehouden. Het had een haar gescheeld of Pieter had drumlessen genomen maar de muzikale nachtkaars ging op 11-jarige leeftijd spreekwoordelijk uit. Op 14-jarige leeftijd door middel van gitaarboeken zelf de gitaar ontdekt en die is sindsdien ook niet meer verdwenen. Sinds jaar en dag de frontman en slaggitarist van de band Alice Springs. Speelt daarnaast nog in het duo Bakker & Niehaus en, sinds dit jaar ook samen met de band en 2 vocalisten uit Ierland, in de 'Best of Ireland' theatertour. https://www.alicespringsmusic.com/
http://www.best-of-ireland.com/
Pieter jureert regelmatig mee met de Play-Offs.

23905564_1573069889477665_8395073452113105534_n.jpg

Jantine van der West

Jantine speelde met haar band Kings of Diamonds op het uitverkochte Oerrock in 2017, nadat zij tweede waren geworden met de Oerrock Play-Offs. Ze weet dus als geen ander hoe het is om mee te doen aan de Play-Offs en hoe geweldig het is om Oerrock plat te spelen. Jantine haar interesse in muziek begon al vroeg. Op haar zesde begon ze met de blokfluit, gevolgd door de trompet. Al snel werd duidelijk dat zingen het liefste was wat ze deed. Tegenwoordig studeert Jantine Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en zingt ze in de rock/pop band Kings of Diamonds uit Drachten. https://www.kingsofdiamonds.nl/band/ Jantine jureert dit seizoen als gastjurylid voor de eerste keer mee.

Styn in actie.jpg

Styn Idsardi

Ik ben Styn Idsardi, 35 jaar, en ben in mijn vrije tijd drumster. Begonnen bij een degelijk muziekkorps, gestart met de mannen van http://www.skraal.nl/Bluesrock en nu beleven we geweldige avonturen met de vrouwen van http://www.lasbandidas.nl/ (Finalist Oerrock Play-Offs 2017), de rockende chicas. tussendoor verdien in mijn brood bij Kentalis waarbij ik mensen help en adviseer die gehoorproblemen hebben of doof zijn. Ja ik zie je denken, ik kan gebarentaal!  Ik ben moeder van Wouter en Famke en geliefde van Wieger. Hij is gitarist bij Skraal en Spacejunk. 

Ik maak graag een avond vrij om te jureren voor de play-offs van Oerrock!

24231831_1789092961101528_3202401422282741419_n.jpg

Nadine Blaak

Nadine (1996) begon op zesjarige leeftijd met het volgen van pianolessen en vioollessen, wat haar 11 jaar later heeft geleid naar een opleiding klassiek piano met bijvak jazz piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Sinds haar afstuderen afgelopen zomer is ze werkzaam als pianodocent bij Popschool Elzer Educatie in Drachten, waar ze zowel individuele pianolessen geeft als workshops op scholen. Daarnaast is Nadine enkele jaren toetseniste en violiste geweest bij de all-female coverband Las Bandidas, waarmee zij in mei 2018 tijdens de finale van de Oerrock Playoffs heeft gespeeld. Momenteel is Nadine veelzijdig actief bij verscheidene (big)bands, klassieke ensembles, orkesten – waarmee ze reeds door Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zweden en Duitsland heeft getoerd – en met het schrijven van eigen werk.Aftermovie Oerrock Play-Offs finale 2017-2018