2 bandleden van St. Jimmy's jureren mee met de finale Oerrock Play-Offs

Naast de vaste juryleden Gert Scheffer, Marieke Homan, Styn Idsardi en Iroon Knipping (juryvoorzitter) jureren Jonas Duchi en Jarno Huygh van St.Jimmy’s (winnaar van de Play-Offs 2018) mee met de grote Oerrock Play-Offs finale seizoen 2018-2019. De presentatie is in handen van Eric Leenes en Marieke Homan.

Jarno Huygh:

41688107_2284984458406792_5614356055053041664_o.jpg

Jarno (27) België - een decennium podiumervaring, met al heel wat shows op de teller gaande van de bruinste kroegen tot de grotere podia. Op zeer jonge leeftijd al de muziekmicrobe te pakken gekregen,
maar pas op latere leeftijd eindelijk de moed gehad om een toch maar die elektrische gitaar te kopen. Kort nadien volgden ook bass en piano en begon hij als songwriter voor de punkrock-bands Low Detail (bass/vocals) en No Comply (gitaar/vocals). Samen met Jonas Duchi (ex-Low Detail) richtte hij de St.Jimmy's op, de Belgische tribute to Green Day. Hiermee was hij vorig jaar als frontman nog de winnaar van de Oerrock PlayOffs en mocht hij voor een volle tent op het Oerrock festival spelen. Daarnaast is hij momenteel druk bezet als bassist van de belgische punkrock-band Altitude (https://www.facebook.com/Altitude1234/). Na tal van shows en twee Europese tours zit Altitude nu terug in de studio voor de opnames van het 3de full album.

Jonas Duchi:

41677253_2284984421740129_7383898253340704768_o.jpg

Al sinds zijn 14de is Jonas actief in de muziekwereld. In het begin waren er hier en daar wat punkrockbands die hij zelf mee opstartte samen met onder andere Jarno Huygh (St. JImmy's, Alltitude). Met St. Jimmy's (tribute to Green day) won hij vorig jaar de Finale van de Oerrock Playoffs en speelde hij voor een volle tent op het Oerrock Festival. Ondertussen heeft Jonas zijn muzikale ervaring uitgebreid door samen te werken (backliner/tourmanager) met onder andere Niels Destadsbader, De Kreuners, Rik De Leeuw, Axl Peleman, Wim opbroeck, Cherchez La Femme (bassist) ... De ervaring die hij hiermee opdoet in de  Nederlandstalige rock en pop muziek, neemt hij ook mee als bassist. Sinds 2016 speelt hij bij de live band van Mathias Vergels. De populaire Vlaamse acteur bracht de laatste jaren enkele singles uit die in Vlaanderen op menig radio gedraaid werden. Deze singles zorgden voor een volle zomer en een tour door Vlaanderen.  

Iroon Knipping