OerrockPlay-Offs-ronde1.jpg

Deelnemende bands

Ain't No Foo - The Ultimate Foo Fighters Experience! 

They bring you the classic sound & energy what the legendary Foo Fighters are famous for! "Uit liefde voor de muziek van de Foo Fighters zijn 5 ervaren rockers zo'n 4 jaar geleden bij elkaar gekomen om een tribute te brengen aan deze rockband. Raggende gitaren, een ronkende bas ,stevige rockbeats en een dijk van een stem blazen je omver tijdens deze shows!"


Fading Edge - Deze rockband heeft een feest vullend repertoire aan covers.

Deze rockcover band dat bestaat uit 6 vrienden uit Oppenhuizen, Uitwellingerga en Bolsward. Samen spelen ze al ruim 7 jaar rockcovers! Met covers van onder andere Kings of Leon, Foo Fighters, Guns 'n Roses, ACDC, Arctic Monkeys etc zijn ze een energieke verschijning op elk evenement! Inspiraties komen van de oude rockbazen die hun klanken al decennia lang laten klinken. Nummers worden gekozen op interesse en gevoel. Bij Fading Edge wordt niet altijd uitgegaan van een standaard repertoire, maar worden ook nummers ten gehore gebracht die niet alledaags gedraaid worden. Nummers waarvan Fading Edge een lach energie geven en waar de energie door zal worden gegeven aan het publiek: dit resulteert in een groot feest. De optredens van Fading Edge staan bekend als een muur van geluid die op je afkomt: een verpletterende mix van stevige bastonen, stuwende drums, spectaculaire gitaarpartijen en warme herenstemmen.


The Small Thing

Haal je oude kleren maar weer van zolder, want wij brengen de 'soundtrack to your teenage years!'

The Small Things brengen je terug naar de tijd van de driekwartsbroeken, oversized t-shirts en te grote skate schoenen: De 90's & de 00's.

Alle songs van je favoriete bands die jij op je zolderkamer mee brulde komen voorbij. Denk aan Blink-182, Blur, Limp Bizkit, Greenday en al die andere alternatieve hits waar je op los ging!

P.s. Ook geschikt voor diegene die geen tiener was in de 90's & 00's


Domme Dingen Doen
12 Provincies Tour op 27 oktober

bzb_logo_12provinciestour (2).png

Op 27 oktober is het zover! De mannen van BZB presenteren hun nieuwe cd: Domme Dingen Doen! 

Primeur 1: in een dag een optreden in alle provincies

Om de cd op één dag in heel Nederland onder de aandacht te brengen, gaat BZB op 27 oktober optreden in alle provincies. Deze 12 Provincies Tour begint zaterdagochtend vroeg om 8.45 uur in Limburg en eindigt voor 0.00 uur in Leek, Groningen.

Gewapend met een podium op een trailer trekken ze die dag van provincie naar provincie waar telkens 2 nieuwe nummers worden gespeeld.


Primeur 2: Gratis cd met BZB-app

De cd is verkrijgbaar via de BZB-app die vanaf 27 oktober gratis te downloaden is op Google Play Store en Appstore. Oftewel, BZB is de eerste band die op deze manier zijn cd gratis en voor niets weggeeft!

Voor de verzamelaars wordt er in een zeer beperkte oplage een traditionele cd met hoesje gemaakt. En voor de echte diehards is er een mooie uitdaging: degene die de hele tour meereizen krijgen in elke provincie een stempel op hun kaart en een volle stempelkaart geeft direct recht op een gesigneerde cd.

De route ziet er zoals onderstaand uit. Uiteraard is dit een ‘ongeveerschema’; houd de Facebookpagina van BZB in de gaten voor de laatste updates.

Limburg: Winkelcentrum, Molenhoek, ca. 8.45 u
Gelderland: sportclub Woezik, Wijchen, ca 9.35 u
Brabant: Berkenhoek, Udenhout, ca 10.55 u
Zeeland: The Sixties, Tholen, ca 12.35 u
Zuid-Holland: Centrum, Pijnacker, ca 14.20 u
Utrecht: Azotod, De Meern, ca 15.50
Noord-Holland: Hilversum, ca 17.00 u
Flevoland: De Meerpaal, Dronten, ca 18.35 u
Drenthe: Kerkplein, Meppel, ca 20.25 u
Overijssel:  Cafe De Karre, Tuk, Overijssel, ca 21.15 u
Friesland: Cafe It Alde Ste, Ureterp, ca 22.35 u
Groningen: Sportcentrum, Leek, ca 23.35 u

BZB - Press 1.JPG

Jury Oerrock Play-Offs voorronde 1

 
 Styn Idsardi

Styn Idsardi

Styn Idsardi

Ik ben Styn Idsardi, 35 jaar, en ben in mijn vrije tijd drumster. Begonnen bij een degelijk muziekkorps, gestart met de mannen van http://www.skraal.nl/ Bluesrock en nu beleven we geweldige avonturen met de vrouwen van http://www.lasbandidas.nl/ (Finalist Oerrock Play-Offs 2017), de rockende chicas. tussendoor verdien in mijn brood bij Kentalis waarbij ik mensen help en adviseer die gehoorproblemen hebben of doof zijn. Ja ik zie je denken, ik kan gebarentaal!  Ik ben moeder van Wouter en Famke en geliefde van Wieger. Hij is gitarist bij Skraal en Spacejunk. 

Ik maak graag een avond vrij om te jureren voor de play-offs van Oerrock! 

 Iroon Knipping

Iroon Knipping

Iroon Knipping (juryvoorzitter)

Is al meer dan 35jr actief in de muziek - en jawel geboren in de Haagse Beatstad - voornamelijk als bassist in allerlei bands, laatste band de bekende rockband www.rosierocks.eu, en nu dus ook actief in Fryslânse muziekscene! Zo speelde hij o.a. diverse malen op het Oerrock festival met zijn Stevie Ray Vaughan tributeband. Naast muzikant is Iroon al jaren actief als de juryvoorzitter van de Oerrock Play-Offs.

Gert Scheffer (plv. juryvoorzitter)

 Gert Scheffer

Gert Scheffer

Deze gitarist/zanger/componist is al jaren lang een zeer gewaardeerd jurylid en (plv) juryvoorzitter, en zorgt altijd voor vakkundig opgestelde juryrapporten. Momenteel is Gert bezig met zijn nieuwe band Skaevver. In deze band is hij zonder meer het muzikaal genie. Zonder Scheffer geen SKÆVVER! Met deze band speelde Gert in 2016 op het Oerrock festival. Maar velen kennen hem nog uit de legendarische band Bricquebec.